VMware Skyline

VMware Skyline

VMware heeft begin 2019 een nieuwe dienst geïntroduceerd genaamd Skyline. Het is een cloud dienst welke middels AI/ML (Artificial Intelligence  en Machine Learning) zoekt naar kwetsbaarheden in de VMware infrastructuren en komt met adviezen hoe dit op te lossen.

Zie ook: https://skyline.vmware.com/

Waarom Skyline?

In een tijdperk waarin wijzigingen en aanvallen zich in een zeer hoog tempo opvolgen is het niet makkelijk om jezelf op te hoogte te houden van alle nieuwe technieken en gevaren. Skyline helpt ons en onze klanten om met eenvoudige rapporten en duidelijke acties te voorkomen dat er lekken blijven bestaan. De dienst wordt constant uitgebreid. Momenteel worden alle recente versies van ESXi (6.5 en 6.7) ondersteund, VSAN en NSX-V. NSX-T volgt naar verwachting snel.

Hoe werkt het?

Het werkt vrij eenvoudig. Als je een account hebt bij VMware kun je inloggen bij VMware cloud services (https://cloud.vmware.com), de skyline collector downloaden en met een paar stappen krijg je inzicht in je omgeving.

Let op: de analyse loopt slecht 1x per 48 uur. Dus je initiële resultaten komen pas na twee dagen en als je aanpassingen doorvoert verdwijnen de meldingen pas twee dagen later.

Zal wel duur zijn.

Je kunt Skyline niet los aanschaffen. Bij actieve onderhoudscontracten van de hoogste levels zit het inbegrepen en Cloud Service Providers kunnen hier ook kosteloos gebruik van maken.

Compliancy

VMware voldoet aan de GDPR regels omtrent dataverwerking. Er wordt alleen informatie over de configuratie verzameld en dit gebeurt lokaal. Via een beveiligde verbinding worden deze aangeboden aan het analyze platform.

Om gebruik te maken van Skyline moet je instemmen met het CEIP, het customer improvement program. Hierin staat welke details er met VMware worden gedeeld. Zie ook: https://www.vmware.com/solutions/trustvmware/ceip.html

Vragen?

Als je vragen hebt of wij je ergens mee kunnen helpen, neem dan gerust contact met ons op via info@itvalidation.nl of zie onze contact pagina

Vragen? Neem contact met ons op!

085-0292296

info@itvalidation.nl