vCenter voor Windows – einde van een tijdperk

VMware heeft aangegeven dat de ontwikkeling van de huidige vCenter voor Windows zal worden gestaakt tezamen met de huidige Flash web client.

Wat verandert er?

Er komt nog één volgende versie (waarbij in het midden wordt gelaten of dat 6.6 of 7.0 is) en daarna is er uitsluitend nog de vCenter appliance. Na het vervallen van de Windows Client is de vCenter voor Windows het volgende product dat gestaakt wordt.

De appliance wordt al op veel plaatsen gebruikt maar nog lang niet overal. Vanaf versie 6.5 zijn ook belangrijke onderdelen zoals de Update Manager onderdeel van VCSA (vCenter Appliance).

De Flash Web Client, waar nooit iemand aan heeft kunnen wennen, wordt op hetzelfde moment de laan uit gestuurd. Momenteel is de HTML5 client nog geen volwaardige vervanger, maar dit zal in de volgende release gelijk worden hersteld.

Referenties:

https://blogs.vmware.com/vsphere/2016/10/whats-new-in-vsphere-6-5-vcenter-server.html

https://blogs.vmware.com/vsphere/2017/08/farewell-vcenter-server-windows.html

https://blogs.vmware.com/vsphere/2017/08/goodbye-vsphere-web-client.html

Wanneer migreren?

Nu is het een goed moment om een migratie uit te voeren naar VCSA 6.5 u1. Alle functionaliteit welke beschikbaar is in de Windows Client, is inmiddels beschikbaar in de Web Client. En waar tot en met v6.0 enkel de Flash Web Client beschikbaar was, is er nu een goed functionerende HTML5 client beschikbaar. De HTML5 client is te bereiken via https://vcenter/ui).

Heeft u na aanleiding van dit artikel nog vragen of behoefte aan een gesprek, neem dan contact met ons voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Vragen? Neem contact met ons op!

085-0292296

info@itvalidation.nl